24 Mayıs 2013 Cuma

anfi



Ses sistemi nedir? Neleri içerir?



Sisteminizin beyni ve başlangıç noktası olan ana ünite. Kaset çalan, CD çalan, DVD çalan, hatta hard disk çalan, USB bellek versiyonları mevcuttur.

Amplifikatör üniteden alınan sinyalin gücünü ve kalitesini arttırarak hoparlörlere aktarır. Amplifikatörler çok kanallı ve mono olarak ikiye ayrılırlar. Amplifikatörlerin RMS güç değerleri önemlidir, max. değerleri pek bir anlam ifade etmezler sakın kanmayın.



Hoparlör sesleri bize ulaştıran ses sisteminin son noktası.

Hoparlörler çeşitleri vardır bunlar;



Tweeter: Tiz sesleri bize ulaştırır, bass sesleri veremezler. Çapları küçüktür (2-3-4 cm), genellikle 2kHz ve üzeri frekansları çalarlar.



Midrange: Bize orta sesleri insan sesleri, üflemeli çalgılar vs.. bu hoparlörde başlar, inceldikçe tweeter’a geçer. 200hz-3khz arasını çalabilirler. Midrange+tweeter iki yollu komponent sistemleri oluştururlar. Ebatları: 10cm-13cm-16cm olabilir.



Midbass: Adından anlaşılacağı gibi orta bass sesleri verir, trampet vs.. gibi. 60hz-200hz arasını çalarlar. Midbass+Midrange+tweeter üç yollu komponent sistemleri oluştururlar. Ebatları:16cm-20cm olabilir



Subwoofer: 20-80hz aralığını verirler. Davul gibi bass seslerini verirler. Ebatları:20cm-25cm-30cm-38cm-46cm olabilir. Subwoofer ebadı büyüdükçe ses kalitesi azalır, yaptıkları basınç artar. Günümüzde kutu içinde kullanılırlar.



Ses sistemlerinden çok geçerli unutulmaması gereken bir kural vardır. “Ses sistemi bir zincir gibidir, en zayıf halkası kadar kaliteli ve güçlüdür. En güçlü ve kaliteli ekipman ne olursa olsun, sistem ancak en zayıf ekipmanı kadar iyi çalar”


-İlk ve en önemli kural sesin dinleyicinin tam karşısından gelmesidir.. Kendinizi bir konser salonunda düşünün, ses tam önünüzden gelir değil mi? Araç içinde de durum böyle olmalıdır. Sesin arkadan gelmesi dinleyiciyi rahatsız eder. O yüzden kuvvetli hoparlörleri aracın ön tarafında kullanmak en mantıklı tercihtir.



Biz sizler için bu özellikleri dikkate alarak sizlere en uygun fiyat ve en kaliteli ürünleri sağlama hizmetinde bulunuyoruz. Anfi, Hoparlör, Mikrofon, Kabin... vb 1500 den fazla ses sistemleri ürünleri ile hizmetinizdeyiz. Anfi HOPARLÖR Sanayi - www.anfihoparlorsanayi.com

Ayrıca sitemizden anfi fiyatları na ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder