17 Mayıs 2013 Cuma

sohbet



İnsanların en büyük ihtiyaçları nelerdir diye soracak olursak ilk sırada sanırım su gelir, bildiğimiz üzere susuz yaşanamaz. Peki sudan sonra ne gelir diye kendimize sorsak acaba ne cevap alırız. Aslında cevap kişiden kişiye göre değişir. Ancak en genel cevabın sohbet etmek olduğu kaçınılmazdır. Çünkü insanların büyük bir bölümü sohbet etmeden yapamazlar ve sürekli yanlarında kendileri ile muhabbet edecek, dertlerini paylaşacak, yaptıkları şeyleri, buldukları yenilikleri paylaşacak insanlar aramaktadırlar. Teknoloji çağı içinde oluşumuzun da etkisi ile sohbet etmek kavramı kısmen sanal ortama da kaymış durumdadır. Son yıllarda insanlar konuşarak değil de yazışarak sohbet etme ihtiyaçlarını gidermektedirler.

Sohbet deyince ilk akla gelen şey facebook olsa gerek. Bunun nedeni facebook’ta sohbet etmek gayet basit bir özellik kalıyor, çünkü oyun, resim, bilgi paylaşımı ve daha birçok özellik facebook sitesinin içinde barınıyor. Facebook sayesinde kendi sosyal arkadaş çevrenizi oluşturabilir, online olan arkadaşlarınızla ister yazışarak, ister görüntülü sohbet imkanı bulabilirsiniz. Bunun yanında çeşitli oyunlar sayesinde farklı insanlar ile tanışma imkanı bulabilir ve bu insanları arkadaş olarak eklemek suretiyle sanaldan reel hayata birkaç arkadaş kazanma imkanı bulabilirsiniz.

Sohbet etmenin tek yolu facebook mu? Tabiki hayır. Birçok chat ve sohbet sitesi size başka insanlarla sohbet etme imkanı vermektedir. Bu tür sitelerin en iyilerinden birisi diyebileceğimiz site ise SohbetCafe’dir. SohbetCafe sitesinde kendinize güzel bir nick bularak ilk adımı atar, daha sonra ise chat odalarına girerek Türkiye’nin dört bir yanından insanlarla sohbet edebilirsiniz. Ayrıca siteye üye olarak kalıcı bir sohbetcafe üyesi olur ve extra özelliklere sahip olabilirsiniz. Ne dersiniz siz de SohbetCafe üyesi olarak yüzlerce insan ile sohbet edip tanışmak istemez misiniz ? O zaman hemen bu mükemmel ortamın içinde kendinizi bulun ve atmosferi hissedin !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder