10 Temmuz 2013 Çarşamba

Marka tescili



Müşterilerine hizmet vermekte olan firmanızın veya ileride kurmayı düşündüğünüz işletmenin işaret veya logolarını marka tescil veya marka tescili ile koruma altına alabilirsiniz. Başvuruyu resmi marka patent vekilleri aracılığı ile yapabileceğiniz gibi e-imza ile kendinizde yapabilirsiniz. Marka tescili başvurusunu firma üzerine yapabileceğiniz gibi şahıslar T.C. Kimlik Numaraları üzerinden de yapabilirler. Ayrıca, ücretsiz olarak marka tescili kapsamında markaya ait logolarında koruma altına alabilirler. Online marka tescili başvurusu ile birlikte koruma altına alınan markanız marka başvurusu ile birlikte koruma altına alınmış sayılır. Tescil hizmetinin başvurudan sonraki aşamasında Türk Patent Enstitüsü uzmanları tarafından mevcut markalarla başvurulan sınıflar arasında benzerlik araştırması yapılmaktadır. Eğer başvuru yaptığınız marka tescili başka bir kişi veya kurum adına tescilli ise marka tescili kısmı red görebilir.

Güvenilir marka tescili hizmeti !


Bununla beraber, marka olamayacak işaretler kapsamında bir başvuru gerçekleşmiş veya meşhur markalardan herhangi birine benzerlik gösteren marka tescili enstitü tarafından yayına çıkmadan iptal görebilir. Bu aşamada marka tescili başvuru sahibinin başvurusu yok hükmünü alır. Araştırma aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşmayan marka üç aylık yayın sürecine girer. Bu süreçte marka bültenin yayınlanan marka tescili dışarıdan gelebilecek itirazlara zaman tanır. Herhangi bir itiraz gelmesi durumunda, itiraza cevap veya enstitü kararına itiraz olarak değerlendirme yapılabilir. Son aşamada enstitü tarafından tescil kararı verilir ve marka tescili başvuru sahibine 2 aylık tescil harcı ödeme süresi tanınır. 2 ay içerinde tescil harcını yatıran başvuru sahibi veya vekil Marka tescili belgesi ile birlikte 10 yıllık kullanım hakkının da sahibi olur.

Marka tescili karar yazısının vekil veya başvuru sahibine tebliğinden geçerli 2 aylık süreyi geçiren başvuru sahipleri tekrar başvuru yapmak zorundadırlar. Marka başvurusu düştükten sonra 2 ay içerisinde yapılan başvuru sahibi dışındaki kişilerin tüm başvuruları iptal edilir. Marka tescili arzu ettiği kişi veya kurumlara devredebilir satabilir. Sizlerde kullandığınız veya henüz kimseyle paylaşmadığınız markalarınızı marka tescili ile koruma altına almak ve markanın tescil araştırmasını yapmak için www.markatescili.net adresinde bulanan marka vekillerinden bilgi alabilir online marka tescil işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sunduğumuz hizmetlerin tamamından günün her saati kesintisiz olarak faydalanabilmeniz mümkündür. Markalarınızı tescil ettirmek için en güvenli ve ekonomik adres olan, markatescili.net adresinizi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder